Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τα πράσινα λαχανικά προλαμβάνουν τον σακχαρώδη διαβήτη


Η ενσωμάτωση πράσινων φύλων σαλάτας και λαχανικών στη δίαιτα ενός ατόμου προλαμβάνει τον σακχαρώδη διαβήτη, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας με αντικείμενο την επιρροή των φρουτολαχανικών στην υγεία του ανθρώπου.
Αναλυτικότερα, η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Leicester και δημοσιεύθηκε στη βρετανική επιθεώρηση Medical Journal.
 Οι επιστημονικοί ερευνητές εξέτασαν συνολικά 220.000 ενήλικες και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση διαφόρων φρούτων και λαχανικών δεν μειώνει τόσο τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη. Ωστόσο, όταν η εν λόγω έρευνα στράφηκε στα πράσινα λαχανικά και συγκεκριμένα στα πράσινα φύλα σαλάτας, οι πιθανότητες μείωσης εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη στον ανθρώπινο οργανισμό ήταν σημαντικές. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση 106 γραμμαρίων πράσινων φύλων σαλάτας μειώνει το ρίσκο εκδήλωσης της προαναφερθείσας ασθένειας κατά 14%.

Από την πλευρά της, η ερευνήτρια, Melanie Davies, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών για την υγεία μας. Ωστόσο, η έρευνά μας εστιάζει στο ότι η κατανάλωση πράσινων φύλων σαλάτας συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην
πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές σχεδιάζουν να μελετήσουν την επίδραση της αυξημένης κατανάλωσης των πράσινων λαχανικών στις ομάδες ατόμων που χαρακτηρίζονται «υψηλού κινδύνου», όσον αφορά την ασθένεια του σακχαρώδους διαβήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου