Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

'Aρδας Κεράσια - ARDAS famous cherries

Οι παραγωγοί μας είναι περήφανοι που η Ομάδα παραγωγών Άρδας είναι η πρωτοπόρα της καλλιέργειας κερασιού στο νομό Έβρου .
Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια όταν φυτεύτηκαν μερικά στρέμματα κεράσια στην κοιλάδα του ποταμού Άρδα σε κατάλληλα εδάφη .
Η βοήθεια που είχαμε στα πρώτα βήματα της εγκατάστασης των πρώτων φυτειών από τη νομαρχία Έβρου και ειδικότερα από τον νομάρχη κ.Ν. Ζαμπουνίδη ήταν  τόσο ηθική όσο και ουσιαστική .

Η γη μας

   Το εύφορο χώμα της , η αφθονία νερού και οι ξηρές συνθήκες την περίοδο ωρίμανσης των καρπών με δροσερές θερμοκρασίες και με μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας ημέρας νύχτας  ακόμη και στις πιο ζεστές περιόδους του καλοκαιριού , φαίνεται ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει γνωστός ως ο τόπος με τη δυνατότητα να παράγει μεγάλες , σταθερές ποσότητες από ποιοτικά και γευστικά κεράσια .
   Δεδομένου ότι από τη φύτευση , έχουμε προβλέψει στο πρόγραμμα μας για την παροχή κερασιών από τα τέλη Μαΐου και σε όλο το διάστημα μέχρι τις αρχές Ιουλίου  .
   Η επιλογή των ποικιλιών απασχόλησε πολύ τους γεωπόνους που ήταν υπεύθυνοι για το σχεδιασμό του όλου εγχειρήματος όσο και την ομάδα παραγωγών Άρδας .
Αυτό που όμως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ποιές τελικά ποικιλίες θα καλλιεργηθούν ήταν η ποιότητα του τελικού προϊόντος και ο εγκλιματισμός τους στην κοιλάδα του Άρδα .
   Από την πλευρά της συσκευασίας έχουμε λάβει σημαντικά μέτρα για τη διατήρηση της φρεσκάδας των κερασιών μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος ψυχρής αλυσίδας ,μοντέρνα συσκευασία και με τη γρήγορη μεταφορά των καρπών από το χωράφι στα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου