Δημοσιεύσεις

1. Αγρότυπος
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=714152.Δημοσίευμα από την ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ
14/11/2007 8:09:47 πμ
Τις δυνατότητες επέκτασης των καλλιεργειών του Συνεταιρισμού Παραγωγών με την ονομασία «Άρδας», με έδρα την Πλάτη του δήμου Τριγώνου, εξέτασαν τα μέλη του Συνεταιρισμού στη διάρκεια συνάντησης με τον αντινομάρχη Έβρου Μιχάλη Κογιομτζή. Οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού εξετάζουν το ενδεχόμενο για «άνοιγμα» των ποιοτικών προϊόντων τους σε νέες αγορές, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Οι τριάντα επτά συνολικά παραγωγοί, που δραστηριοποιούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην καλλιέργεια πιστοποιημένων κηπευτικών προϊόντων, τα οποία έχουν αναγνωριστεί για την υψηλή ποιότητά τους από τους καταναλωτές της αγοράς της Αθήνας, σχεδιάζουν τη διακίνηση των κηπευτικών τους και στην τοπική αγορά του Έβρου. Όπως αναφέρει ο κ. Κογιομτζής, η επέκταση της δραστηριότητας του Συνεταιρισμού, προϋποθέτει την αύξηση των στρεμμάτων που καλλιεργούνται. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Νομαρχία Έβρου θα προωθήσει την περαιτέρω στήριξη των παραγωγών της Πλάτης, οι οποίοι ήδη έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης καλλιεργητών κηπευτικών ειδών.
Τα κηπευτικά του Συνεταιρισμού έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στα ράφια των σούπερ - μάρκετς σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, ιδιαίτερα στη Γερμανία, τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι τριάντα επτά συνέταιροι από την Πλάτη τη δεκαετία του '90 στράφηκαν στην εναλλακτική καλλιέργεια των σπαραγγιών και παρά τον έντονο ανταγωνισμό ο Συνεταιρισμός Κοινής Αγροτικής Εκμετάλλευσης «Άρδας» κατάφερε ν' ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αγοράς, αφού κάθε χρόνο τουλάχιστον όσον αφορά γερμανική αγορά διαθέτει 700 τόνους, που προέρχονται από την καλλιέργεια 1.000 στρεμμάτων στον δήμο Τριγώνου.