Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σοτέ λαχανικά με σάλτσα σόγιας και λίγο ξύδι


Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα

4 μεγάλα καρότα καλά καθαρισμένα κομμένα κατά μήκος και κατόπιν σε λεπτές φέτες
4 κλαράκια σέλερυ καλοπλυμένα και λεπτοκομμένα
30 μικρά κρεμμυδάκια καλοκαθαρισμένα
4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια καλά καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζ τσαγιού άνηθο
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κοφτό κουτ σούπας ζάχαρη
1 κοφτό κουτ σούπας ξύδι
2 κουτ σούπας σόγια
Ελάχιστο αλάτι
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα όλα τα λαχανικά εκτός τον άνηθο.  Τα σοτάρετε επίμονα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν χρώμα.
 Στα 3 λεπτά προσθέστε 1 φλιτζ του καφέ νερό.  Μαγειρεύτε τα μέχρι να εξατμιστεί το νερό.  Ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατεύτε.  Προσθέστε τη σόγια, το ξύδι ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις στεγνώσει το τηγάνι το βγάζετε από τη φωτιά.  Ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε.
Η ζεστή σαλάτα σας είναι έτοιμη νοστιμότατη και διαίτης.

Σημείωση.  Ανάλογα την εποχή μπορεί να προσθέσετε μικρά μπουκετάκια μπρόκολου, φενόκιο, κομμάτια μελιτζάνας, και αφού μαγειρευτεί το φαγητό κομμάτια από αβοκάντο.  Πάει πολύ σε αυτή τη σαλάτα το λαχανάκι Βρυξελλών κομμένο στη μέση και η αγκινάρα ωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου