Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Ολοκληρωμένη Παραγωγή

 Ολοκληρωμένη παραγωγή είναι μια μέθοδος καλλιέργειας για την παραγωγή ποιοτικών καρπών με την μέγιστη προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.
Τα μέτρα φυσικής προτίμησε να κρατήσει τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων στο ελάχιστο. 
 94% του όγκου παραγωγής στην κοιλάδα Άρδας συγκομίζονται σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης παραγωγής.  
   
Οι επτά κανόνες της ολοκληρωμένης καλλιέργειας:
  1. Μόνο υγιή, ελεγχόμενη φύτευση χρησιμοποιείται στην παραγωγή μας.
  2. Κάθε ποικιλία μήλων παίρνει τη βέλτιστη θέση του.
  3. Οι οπωρώνες μας (έδαφος, τα δέντρα και τα φρούτα) διατήρησαν φιλικές και φιλική προς το περιβάλλον.
  4. Παράσιτα ελέγχονται φυσικά όσο το δυνατόν. Για παράδειγμα, με ladybugs ή άλλα ωφέλιμα έντομα χρησιμοποιούνται κατά των αφίδων.
  5. Οι καλλιεργητές φρούτων που απαιτούνται για τη διατήρηση ενός λειτουργικού ζητήματα για τα οποία όλοι φροντίδα θα πρέπει να καταχωρούνται στα περιβόλια. Ομοίως, ο αριθμός των ωφέλιμων εντόμων και παρασίτων έχουν ταξινομηθεί πριν από οποιαδήποτε χημική παρέμβαση.
  6.  Η συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές για την ολοκληρωμένη καλλιέργεια ελέγχεται από την TUV HELLAS, η Ομάδα Εργασίας για την Ολοκληρωμένη Παραγωγή στην Ελλάδα. Η συμμόρφωση με τη συσκευασία και τα πρότυπα ποιότητας των προϊόντων εξετάζεται εκ μέρους της επαρχιακής κυβέρνησης  της Νοτίου Τιρόλου της Apple από την Κοινοπραξία Ελέγχου Ποιότητας.
  7.  Τα Αγροκτήματα με ανεπαρκή αποτελέσματα του ελέγχου αυστηρά εξαιρούνται από το πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη καλλιέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου