Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη στην Πλάτη Τριγώνου Έβρου

   Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, το Σάββατο  12  Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης  κ. Άρη Γιαννακίδη με τα διοικητικά συμβούλια της Ομάδας παραγωγών "Άρδας" και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκόρδου Ν.Βύσσας   στην Πλάτη  Τριγώνου Έβρου .

Η επίσκεψη  του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης  κ. Άρη Γιαννακίδη , του Αντιπεριφεριάρχη αγροτικού τομέα  κ. Γ.Ούστογλου ,των περιφεριακων συμβούλων κ. Μ.Γκουγκουσκίδου , κ.Στ. Παπαθανάκη , κ. Κανελάκη , στους δυο δυναμικούς  συνεταιρισμούς ,σηματοδοτεί την σημασία που δίνει η νέα περιφερειακή αρχή στην αγροτική ανάπτυξη της περιφέρειας μας.    
   Η Ομάδα παραγωγών Άρδας παράγει και διακινεί λευκό σπαράγγι πάνω από είκοσι χρόνια στην Ευρώπη επίσης την τελευταία δεκαετία έχει μια έντονη παρουσία στην εγχώρια αγορά με τα πρότυπα ποιοτικά κηπευτικά "Άρδας" που προωθεί  σε όλη την Ελλάδα , στην Κύπρο καθώς και στα Βαλκάνια . Έχει διακριθεί για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και είναι από τους πρώτους συνεταιρισμούς που πιστοποιήθηκαν κατά EYREPGAP ,GLOBALGAP HACCP , ISO 22000. Ο συνεταιρισμός έχει 30 μέλη, 1000 στρέμματα σπαράγγια, 1000 στρέμματα κηπευτικά με ιδιόκτητες ψυκτικές εγκαταστάσεις και σύγχρονο συσκευαστήριο.


    Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκόρδου Ν.Βύσσας  είναι ο πρώτος συνεταιρισμός σκόρδου στην Ελλάδα έχει έδρα τη Ν.Βύσσα Έβρου και η πορεία του στη αγορά είναι πολύ θετική τα τελευταία χρόνια .   Στη Νέα Βύσσα το σκόρδο καλλιεργείται από τότε που χτίστηκε το χωριό δηλαδή από το 1923 .
Το εξαιρετικό μικροκλίμα της περιοχής που χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας καθώς και η πολύ καλή ηλιοφάνεια συμβάλουν στην παραγωγή του ονομαστού σκόρδου Βύσσας εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής .


  Η συνεργασία επίσης των δύο ομάδων με κοινό εμπορικό δίκτυο έχει φέρει ήδη πολύ θετικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς του Βόρειου Έβρου και θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια. Ο στόχος των δύο συνεταιρισμών του Βόρειου Έβρου είναι η παραγωγή φρέσκων ποιοτικών προϊόντων, εφάμιλλα των ανάλογων ευρωπαϊκών (Ιταλίας -Ισπανίας-Ολλανδίας) που εισάγονται στη εγχώρια αγορά, βελτιώνοντας παράλληλα το εισόδημα των παραγωγών - μελών του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου