Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση του Αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα κ. Μιχάλη Κογιομτζή με την Ομάδα παραγωγών "Άρδας" στην Πλάτη Τριγώνου.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07/11//2007

    Σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, χθες, Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2007, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Αντινομάρχη Έβρου κ. Κογιομτζή Μιχάλη με το διοικητικό συμβούλιο της Ομάδας παραγωγών "Άρδας" στην Πλάτη του Δήμου Τριγώνου.
   Η Ομάδα παραγωγών Άρδας παράγει και διακινεί λευκό σπαράγγι πάνω από είκοσι χρόνια στην Ευρώπη.

Έχει διακριθεί για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και είναι από τους πρώτους συνεταιρισμούς που πιστοποιήθηκαν κατά EYREPGAP KAI HACCP.
    Ο συνεταιρισμός έχει 30 μέλη, 1000 στρέμματα σπαράγγια, 450 στρέμματα κηπευτικά με ιδιόκτητες ψυκτικές εγκαταστάσεις και σύγχρονο συσκευαστήριο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ομάδα παραγωγών Άρδας παράγει, τυποποιεί και προωθεί στην ελληνική αγορά διάφορα κηπευτικά, όπως, μπρόκολο, κουνουπίδι, άισμπερκ, σέλερυ, φινόκιο, ραντίτσιο, ρέβα, κινέζικο λάχανο, καρπούζι baby, πεπόνι Έβρου κ.α

   Η ανταπόκριση της αγοράς των Αθηνών είναι πολύ θετική και το όνομα "Άρδας" είναι πλέον συνώνυμο της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. Μέχρι τώρα έχουν προωθηθεί 500 τόνοι κηπευτικών και αναμένεται να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν σε 15 μέρες κλείνοντας στους 650 τόνους για το 2007. Με ιδιαίτερη επιμέλεια φροντίζουνε ώστε τα πολύτιμα αυτά προϊόντα να φθάνουν φρέσκα, ασφαλή στον καταναλωτή και με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

   Όπως είπε ο Αντινομάρχης "Με την βοήθεια της Νομαρχίας Έβρου πραγματοποιηθήκαν φέτος πειραματικοί αγροί για να μελετηθούν η προσαρμοστικότητα των ποικιλιών στις τοπικές συνθήκες, οι αποδόσεις, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος και η ανθεκτικότητα σε παθογόνα."
   Ο στόχος της Ομάδας παραγωγών Άρδας είναι η παραγωγή φρέσκων ποιοτικών προϊόντων, εφάμιλλα των ανάλογων ευρωπαϊκών (Ιταλίας -Ισπανίας) που εισάγονται στη εγχώρια αγορά, βελτιώνοντας παράλληλα το εισόδημα των παραγωγών - μελών του .
   Τα τελευταία οκτώ χρόνια  η Ομάδα παραγωγών  Άρδας παράγει, τυποποιεί και προωθεί στην ελληνική αγορά διάφορα κηπευτικά , μπρόκολο , πράσινο σπαράγγι , κουνουπίδι , σέλερυ ,  λάχανο κινέζικο , πεπόνι Έβρου ( Χρυσή κεφαλή ) κ.α.
   Ο στόχος της  Ομάδας παραγωγών  Άρδας είναι η παραγωγή φρέσκων ποιοτικών προϊόντων , εφάμιλλα των ανάλογων ευρωπαϊκών (Ιταλίας -Ισπανίας ) που εισάγονται στη εγχώρια αγορά βελτιώνοντας παράλληλα το εισόδημα των παραγωγών - μελών του .
   Με ιδιαίτερη επιμέλεια φροντίζουμε ώστε τα πολύτιμα αυτά προϊόντα να φθάνουν φρέσκα ,ασφαλή στον καταναλωτή και με άριστα οργανοληπτικά  χαρακτηριστικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου